Kde zoznamka, tam zoznamka

12. augusta 2014, heartbeat, Nezaradené

Od rozšírenia internetu sa postupom rozšírili aj zoznamky ako dôsledok uzatvrárania sa ľudí pred možnou priamou konfrontáciou alebo zlyhaním v reálnom nadväzovaní vzťahu a mohutým mediálnym trhom,ktorý si na internetových zoznamkach môže pertrahovať reklamu a marketing.Zoznamka sa teda stala len nástrojom k podnikaniu ľudí, ktorí by sa na reálnom pracovnom trhu presadili veľmi ťažko.
žiaľ, dospel som k záveru, že všetky zoznamky majú jeden spoločný menovateľ. Cládne v nich absolútne anonymita a tým pádom neexistuje kontrolný mechanizmus na to, aby tí,ktorí také zoznamky využívajú,boli aj trestaní. Mám na mysli minimálne používanie vulgarizmov, invektívnych vyjadrení, urážok,hanlivých slov až k páchaniu tretnej činnosti ako je distribúcia omamných a psychotropných látok, šírenie pornografického alebo prinajlepšom erotického materiálu či bezplatná inzercia k rôznym predajom či kúpam. Na toto majú slúžiť všetky tie zoznamky? Aká je úspešnosť týchto zoznamiek v reálnom nadviazaní vzťahu resp.k vzniku manželstva? Môj skromný tip je možno 1%.

Musím priznať, že aj ja som skúsil tento druh zoznamovania a to som naozaj jeden z tých šťastlivcov, ktorý zažil začiatky novodobého chatu v 90 rokoch, ktorý ešte mal nejakú tú úroveň. Ale s poľutovaním musím konštatovať, že taká degradácia ľudských osobností, aká sa rozvinula na internetových zoznamkach a chatoch je neuveriteľná a žiaľ čo je vážnejšie,má to to negatívny dopad na celú spoločnosť, keďže títo ľudia si tam vytvorili vlastný svet v štýle náhoda-pokus a tí,ktorí sa tam najivne aj dostanú s úprimným cieľom zoznámiť sa, aj tak,skôr či neskôr natrafia na tých historických „predátorov“ ,ktorí im zasadia psychologickú ranu priamo do srdca a následne príde vytriezvenie(v tých lepších prípadoch).
Myslím si, že najviac z týchto zoznamiek a chatov v rámci porovnania pohlavia vyťažili ženy. Môžu ovládať , skúšať, rozhadzovať siete a testovať mužskú psychickú odolnosť.Pre mužov sú tieto internetové formy len výbornou maskovacou formou k ľahkému získaniu ženskej“korysti“ a uvoľneniu svojho testosterónového napätia.

 

Tak teda pokračujme v maskovní vlastných identít za monitorom, schovávajme sa za klávesnicou a takto si naďalej prezentujme naše umelé ego, „prirodzené“ sebavedomie a klamstvom sa dopracujme k vytúženému cieľu- virtuálnemu zoznámeniu!

 

Lovu zdar a internetovej zoznamke zvlášť.